Werken in de supermarkt - kaas

Online cursus Kaas basiskennis

In deze online cursus leer je meer over hoe kaas wordt gemaakt en hoe je de verschillende soorten behandelt. Voortaan weet jij alles over kaas; waarvan het gemaakt is, de diverse kaassoorten en de kennis over (inter)nationale kazen! Een echte aanrader, ook voor consumenten die beter willen weten wat ze eten.

Jij werkt in de supermarkt op de kaasafdeling en wilt graag meer weten over de producten waarmee je werkt. In deze online cursus leer je meer over hoe kaas wordt gemaakt en hoe je de verschillende soorten behandelt. Voortaan kun jij de klanten adviseren over kaas! Een echte aanrader, ook voor consumenten die beter willen weten wat ze eten.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Kaas basiskennis' krijg je alle basiskennis over kaas. Met die productkennis kun je klanten beter adviseren over kaas.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van hoe kaas wordt gemaakt
  • Kennis van diverse soorten kaas (acht hoofdgroepen)
  • Kennis van Nederlandse en buitenlandse kazen

Duur en studiebelasting

De e-learning duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor verkoopmedewerkers in de supermarkt en verder voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp en op zoek is naar samenhangende informatie over kaas. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de vaardigheid en beroepscompetentie: Vakdeskundigheid toepassen (op MBO-niveau).

Lesmaterialen

De cursus 'Werken in de supermarkt - Kaas' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Samenvatting, Overzicht hoofdgroepen, Overzicht Nederlandse kaassoorten, Procesoverzicht kaasbereiding.

Bij deze training kan je het e-book 'Kaas basiskennis' gebruiken als naslagwerk.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Werken in de supermarkt - Kaas' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!