Introductie van Online Marketing

Online cursus Introductie van Online Marketing

Deze cursus leert je wat Online Marketing is, wat het inhoudt en waarom aan de slag gaan met Online Marketing belangrijk is. Daarnaast leer je wat het verschil is met offline marketing, welke doelstellingen kosten erbij komen kijken en welke vormen van Online Marketing je kunt toepassen.

Introductie

Wat leuk dat je wilt leren over Online Marketing! In deze cursus leer je wat Online Marketing is, wat het inhoudt en waarom aan de slag gaan met Online Marketing belangrijk is. Daarnaast leer je wat het verschil is met offline marketing, welke doelstellingen kosten erbij komen kijken en welke vormen van Online Marketing je kunt toepassen. Kortom: een introductie tot het vak Online Marketing leer je hier!

Deze cursus is speciaal bedoeld voor iedereen die weinig kennis heeft van Online Marketing en hier meer over willen leren, uit interesse, voor omscholingsredenen, of het starten van je carrière in Online Marketing.

Doel van de cursus

De cursus "Introductie van Online Marketing" leert je de basiskennis over Online Marketing en wat je er mee kunt bereiken. Daarnaast leer je wat het verschil is met offline marketing, welke doelstellingen kosten erbij komen kijken en welke vormen van Online Marketing je kunt toepassen. 

Deze cursus maakt deel uit van een reeks praktische cursussen over Online Marketing! Hier onder vind je het overzicht van de totale reeks. Je kunt ze op het platform vinden door de titel te kopiëren of in te geven in de zoekbalk bij het aanbod. 

  • Introductie van Online Marketing        
  • Zo maak je jouw eigen Online Marketingplan!
  • Aan de slag met Zoekmachine Optimaliseren (SEO)
  • Aan de slag met Zoekmachine Adverteren (SEA)
  • Aan de slag met Social Media Marketing (TikTok, Instagram, Facebook)

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Wat Online Marketing is
  • Wat het verschil is tussen Online Marketing en Offline Marketing
  • Waarom het waardevol is om aan de slag te gaan met Online Marketing
  • Welke doelstellingen er bij Online Marketing horen
  • Welke vormen van Online Marketing er zijn
  • Wat Online Marketing kost

Duur en studiebelasting

De cursus "Introductie van Online Marketing" duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, volg dan de stappen en opdrachten uit de cursus en maak de eindtoets. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus "Introductie van Online Marketing" is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar Online Marketing en/of zelf wilt starten met Online Marketing activiteiten. Uit interesse, voor omscholingsredenen, of het starten van je carrière in Online Marketing. Je hebt geen tot weinig voorkennis nodig over het onderwerp. Voor deze cursus is geen niveau vereist, maar we adviseren een van deze vooropleidingen: Havo/VWO, MBO of MBO+. 

Vaardigheden

Door het volgen van De cursus "Introductie van Online Marketing" werk je aan de volgende vaardigheden: creativiteit, informatie-analyse, content creatie, personal branding, schriftelijke vaardigheid, toekomstvisie en omgang met details.

Opbouw van de cursus, lesmaterialen en aantal modules

De cursus "Introductie van Online Marketing" bestaat uit 6 modules (hoofdstukken), diverse e-learning objecten en bevat zowel theorie als praktische opdrachten en een eindtoets. 

Toetsing en certificaat

De cursus "Introductie van Online Marketing" bevat praktische opdrachten en een eindtoets. Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Creativiteit
Informatie-analyse
Omgang met details
Plannen en organiseren
Toekomstvisie