Bewegend leren: Integratie van beweging in het primair onderwijs

Online cursus Bewegend leren: Integratie van beweging in het primair onderwijs

In deze cursus ontdek je de kracht van beweging in het leerproces en leer je hoe je bewegend leren succesvol kunt implementeren in je klas.

In deze cursus ontdek je de kracht van beweging in het leerproces en leer je hoe je bewegend leren succesvol kunt implementeren in je klas. Bewegend leren biedt unieke mogelijkheden om de betrokkenheid, motivatie en leerresultaten van je leerlingen te verbeteren. Tijdens deze cursus krijg je inzicht in de wetenschappelijke achtergrond, praktische tools en strategieën om bewegend leren effectief toe te passen. Of je nu een ervaren docent bent of net begint in het onderwijs, deze cursus biedt waardevolle kennis en inspiratie om je onderwijspraktijk te verrijken. Laten we samen ontdekken hoe beweging het leren kan transformeren!

Doel van de cursus

Het doel van de cursus 'Bewegend leren' is om docenten en onderwijsprofessionals te voorzien van de kennis, vaardigheden en strategieën die nodig zijn om bewegend leren succesvol te implementeren in de klas. Door middel van wetenschappelijk onderbouwde informatie, praktische tools en praktijkgerichte tips streven we ernaar om het bewustzijn over de voordelen van bewegend leren te vergroten en docenten te inspireren om beweging te integreren in het lesgeven. De cursus biedt inzicht in de impact van bewegend leren op de betrokkenheid, motivatie en leerprestaties van leerlingen en biedt concrete handvatten om deze aanpak effectief toe te passen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Wat is bewegend leren?

  • Praktische implementatie

  • Uitdagingen en oplossingen

  • Binnen en buiten de klas

  • Praktische tips

  • En nog veel meer…

Duur en studiebelasting

De cursus 'Bewegend leren' duurt ongeveer 5 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 8 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor docenten in het primair onderwijs (PO). Advies vooropleiding: MBO

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Bewegend leren' bestaat uit: College, huiswerkopdrachten, downloads, tussentijdse vragen en een eindtoets.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'Bewegend leren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanpassingsvermogen
Creativiteit