Coachen

Online cursus Coachen

Coachen | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Deze online cursus helpt je systematisch te kijken naar de rol van coach. Je leert hoe je jezelf en je competenties als leidinggevende of als coach binnen die rollen op een doeltreffende manier kunt ontwikkelen. Misschien heb je al ontdekt dat het in elk geval iets anders is dan de baas spelen over jouw medewerkers. Maar wat coachen dan wél inhoudt, en hoe je dat precies aanpakt? Deze online cursus helpt je systematisch te kijken naar de rol van coach. Je leert hoe je jezelf en je competenties als leidinggevende binnen die rol op een doeltreffende manier kunt ontwikkelen.

Deze cursus vergroot jouw algemene inzetbaarheid en je zelfbeeld. Je leert je zelfmanagement en sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt de cursus zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen en/of mensen die professionele ambities hebben. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Coachen' leer je binnen afzienbare tijd de voornaamste dingen over hoe je jouw taak als coach het beste kunt oppakken. Je krijgt voor jezelf heldere aanwijzingen voor de verdere ontwikkeling van je eigen vaardigheden in het coach-contact met jouw mensen. De lesstof wordt gepresenteerd in drie opeenvolgende modules die elk afzonderlijk voorzien zijn van een toets.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Ruimte geven aan medewerkers
  • Sfeer creëren voor open communicatie
  • Juiste vragen stellen
  • Op de goede manier aanwijzingen geven
  • Waar nodig confronteren van medewerkers
  • Medewerkers zo begeleiden dat je betere resultaten behaalt

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Coachen' duurt ongeveer 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 16 tot 20 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor leidinggevenden, managers, teamleiders, stagebegeleiders, praktijkbegeleiders en mentoren. Advies vooropleiding: MBO3

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Overtuigen en beïnvloeden, Formuleren en rapporteren.

Lesmaterialen

De cursus 'Coachen ' bestaat uit: College, Begrippenlijst, Opdracht eigen leerstijl bepalen, Opdracht waardering eigen functioneren, Opdracht inventarisatie verbeterpunten, Zelftest omgaan met weerstanden, Voorbeeldzinnen, Audioboek Coachen 3.0.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Coachen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!