Liefde in tijden van scheiden

Liefde in tijden van scheiden

De kunst van het onderuitgaan en weer opkrabbelen
Ervaringsdeskundige Pep Degens gaat op zoek naar de vragen achter elke echtscheiding, waaronder: had je het kunnen voorkomen? Word je er uiteindelijk beter van? Kun je je ex achter je laten?

Pep Degens is ervaringsdeskundige op het gebied van scheiden en opkrabbelen. Al noemt hij het zelf liever herhalingsdeskundige. Hij doorleefde binnen 35 jaar driemaal een lange relatie (het woord scheiden gebruikt hij liever niet). Dankzij zijn werk als trainer persoonlijke groei & geluk is hij niet in de goot beland, maar blijft hij overeind, likt zijn wonden en verwerkt zijn ervaringen in zijn leven, dit boek en in trainingsprogramma’s over veerkracht, zelfvertrouwen en duurzaam geluk. 

In dit boek gaat hij op zoek naar de vragen achter elke echtscheiding: had je het kunnen voorkomen? Word je er uiteindelijk beter van? Kun je je ex achter je laten? En is Geluk alleen weggelegd voor de getrouwden onder ons, bij wie ‘tot de dood ons scheidt’ wél lukt? 

Laat je meeslepen door zijn schurende en rauwe betoog over zijn eigen leven, aangevuld met verhalen van anderen die op zijn advertentie reageerden: ‘Schrijver zoekt mensen die over hun scheiding willen vertellen.’ Daarnaast geven deskundigen vanuit hun eigen optiek hun visie op scheiden: de relatietherapeut, de mediator en de advocaat. 

Een reis langs de afgrond van schaamte, schuldgevoel, angst, pijn en verdriet. En natuurlijk ook over nieuwe kansen, een nieuwe identiteit en de roep van het leven dat toch steeds maar weer geleefd wil worden.

Over de auteur

Pep Degens (1964) zit twintig jaar in het trainersvak. In zijn ZEKERtraining en workshops trainde hij duizenden mensen in persoonlijk geluk. Hij is auteur van o.a. Geluk in de pocket en Wie is hier nou de baas?

Competenties:

Scheiden; echtscheiding; relaties; persoonlijke groei; veerkracht; zelfvertrouwen; geluk; Pep Degens.