Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Ellen Straver-Achterberg

Ellen Straver-Achterberg

personeelszaken/coach/trainer/evenementenorganisator

Personalia

Leeftijd
51 jaar

Portfolio

Skills, Soft skills

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Engels
  • Nederlands
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Ik, vrouw van 45 jaar, getrouwd, moeder van 2 kinderen ben op zoek naar een leuke baan voor 24 tot 28 uur p/w. Mijn sterke kant is van alles regelen en organiseren. Ook vind ik het leuk om voor een groep te staan en dingen te presenteren of uit te leggen. Verder ben ik creatief en een baan waarin ik creatief bezig kan zijn zou ik ook erg leuk vinden. Ik sta voor heel veel dingen open en ben bereid om te leren.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

communicatief vaardig, sociaal, betrouwbaar, makkelijk in de omgang

Mijn huidige situatie

Huidige werkgever:
  • Brederode Expo
Functie(s):
  • personeelsfunctionaris
Sector(en):
  • ICT
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • Binnen 2 maanden

Werkervaring

December 2011 tot nu
Hr Coördinator bij Brederode Tentoonstellingsbouw
De functie van HR Coördinator binnen Brederode betrof een nieuwe functie, voor mijn komst was er geen HR afdeling. Mijn taak was het opzetten van de HR afdeling. De werkzaamheden bestaan uit het opstellen en bijhouden van een personeelshandboek, het opschonen, professionaliseren en bijhouden van de personeelsdossiers, de werving&selectie van nieuw personeel en personeels- en salarisadministratie. Als aanspreekpunt voor het personeel houd ik mij verder o.a. bezig met het beantwoorden van vragen over arbeidsvoorwaarden en het adviseren over toepassing daarvan, het adviseren over het volgen van opleidingen en het organiseren van trainingen. Daarnaast ben ik preventiemedewerker en in die hoedanigheid ben ik verantwoordelijk voor allerhande arbo-zaken (ziekmeldingen, contacten met arbodienst, veiligheid van de medewerkers en het pand, opstellen van de RI&E en de handhaving daarvan)

Juli 2011 tot december 2011
Hr Coördinator Bij Meritor
Dit betrof een tijdelijke functie,ter vervanging van zwangerschapsverlof. Ik was de enige persoon op de afdeling personeelszaken en hield mij hier dus bezig met alle voorkomende werkzaamheden, zoals salarisadministratie, wagenparkbeheer, contractbeheer etc. Verder heb ik mij in deze maanden beziggehouden met de reorganisatie van het bedrijf en de afvloeiing van een aantal personeelsleden (ontbindingsovereenkomsten, slecht nieuws gesprekken met de medewerkers)

December 2006 tot 1 juni 2010
Personeelsfunctionaris bij Fujitsu Technology Solutions BV (voorheen Fujitsu Siemens Computers)
Als personeelsfunctionaris fungeerde ik als de rechterhand van de HR Manager, waarbij alle werkzaamheden gerelateerd aan de in-, door- en uitstroom van personeel centraal stonden (o.a. personeelsadministratie, werving en selectie). Overige werkzaamheden waren het actueel houden van het personeelshandboek en de HR intranetpagina’s, het bijhouden en analyseren van HR kengetallen en de arbo-zaken. Als aanspreekpunt voor het personeel hield ik mij verder o.a. bezig met het beantwoorden van vragen over arbeidsvoorwaarden en het adviseren over toepassing daarvan, het adviseren over het volgen van opleidingen en het organiseren van trainingen.
Reden van vertrek: reorganisatie van het bedrijf.

april 2000 tot december 2006
Intercedente bij Randstad Nederland bv
Als intercedente hield ik me enerzijds bezig met de werving en selectie van personeel en de begeleiding van de flexwerkers en aan de andere kant met acquisitie van en relatiebeheer met bedrijven.
Van april 2000 t/m december 2001 bemiddelde ik administratief personeel. Daarna heb ik personeel in de logistiek, productie, horeca en catering bemiddeld. Vanaf juni 2005 heb ik mij beziggehouden met 2 grote wervingsprojecten. Allereerst het werven van 240 datatypisten voor het UWV en ten tweede het werven van postsorteerders voor TPG post in de drukke kerstperiode.
Reden van vertrek: Op zoek naar nieuwe uitdaging

Opleidingen

Hogeschool voor Economische studies te Amsterdam, richting Commerciële Economie. Afgestudeerd in 1996.

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

reizen, musea bezoeken, taarten bakken, dansen, lezen, knutselen

Werkgebied

  • Maarssen 50km
Talentcard®