Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Robbert-Jan Koot

Robbert-Jan Koot

planner

Personalia

Leeftijd
41 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Vanwege een reorganisatie bij Heineken is bijna de hele afdeling vervangen, helaas zat ik daar ook bij. Hierdoor zoek ik nu een leuke nieuwe en uitdagende baan. Deze baan zoek ik op een planningsafdeling, tot nu toe heb ik altijd op de korte termijn planning gewerkt. Reizen ben ik gewend aangezien ik elke dag naar Den Bosch of Zoeterwoude moest, daarnaast zou ik graag werktijden in overleg bespreken, bij mijn vorige functie waren begin en eindtijden flexibel (niet vast van 9 tot 17) dit beviel mij prima.

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Ik ben een enthousiaste logistiek planner. Ik doe er alles aan wat binnen mijn kunnen ligt om gestelde doelen te bereiken, ik werk graag met een team waar wel ieder zijn eigen taken heeft. Het belangrijkste vind ik een gezellige en sociale werkplek, er moeten doelen behaald worden maar je presteert het beste wanneer de werkplek gezond is.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • manager transport-, expeditie-, opslagbedrijf
Sector(en):
  • Marketing & Communicatie
Carrièreniveau:
  • Ervaren
Beschikbaar vanaf:
  • In overleg

Werkervaring

Heineken N.V. 2012 - Heden

Operationeel planner
Maken van een export afvoer planning het gaat hier om circa 400 containervrachten per week, hierbij moet een afstemming worden gemaakt tussen de verpakken planner, de orderafdeling, belading en de containerterminal om te zorgen dat er voldoende capaciteit is.
Het maken (scheduling) van een verpakken planning het gaat hier om 11 productielijnen die ieder hun beperkingen hebben, hierbij moet rekening worden gehouden met de beschikbaarheid van materialen, afstemming met de filtratieplanner (voor beschikbaarheid bier), containerterminal (voor beschikbaarheid containers) en zorgdragen voor een zo optimaal mogelijk lijnrendement.
Zonder de operationele planning wordt er geen goed afstemming gemaakt op de aan en afvoer van de brouwerij met als gevolg hogere kosten, langere doorlooptijden en het risico dat je niet kunt produceren omdat iets er niet is. Er wordt hier gewerkt met het planningsprogramma Infor AS, dit is een scheduling programma om zo alles optimaal te verdelen en te kunnen vergelijken met de andere modellen.

Succes: procesverbetering doorgevoerd van twee personen een uur per dag naar één persoon 20 min. Daarnaast diverse kleine procesverbeteringen in samenwerking met IT wat alles bij elkaar ook één uur tijdsreductie per dag opleverde.

Vrumona B.V. 2003 - 2012

Medewerker Warehousing & Distribution (magazijnbeheerder)
Inslag planning maken (het indelen van de productie in het magazijn met circa 22000 pallet plaatsen) uitgeven van vrachtbrieven en ondersteuningsteam voor Customer Service & Distribution, zorgdragen voor een optimaal magazijnbeheer (met een magazijnbezettingspercentage tussen de 71 en 78%) waarbij de juiste producten op de juiste plek staan. Omdat niet alles in eigen loods past zo optimaal mogelijk afvoeren om op deze manier de kosten zo laag mogelijk te houden.
Zonder magazijnbeheerder past er minder productie in het magazijn, dit heeft als gevolg meer afvoer en meer kosten, dit met als risico dat productie stil gelegd moet worden of dat een klant niet beleverd kan worden omdat het product niet aanwezig is.

Succes: Opslag capaciteit in de loods vergroot met 200 pallet plaatsen waardoor een jaarlijkse besparing van 50.000 euro is verwezenlijkt. Daarnaast diverse processen geautomatiseerd in samenwerking met IT met als gevolg anderhalf uur tijdsreductie besparing per dag.

Tevens als stagiair op de afdeling CS&D gewerkt waar de transportplanning gemaakt werd en de orderontvangst, hier diverse keren een transport planning gemaakt voor 20 to 40 vrachtwagens die alle leveringen binnen Nederland doen.

Camping Fuussekaul (Luxemburg) Zomer 2001 2003 2004
Het organiseren van diverse activiteiten op een grote 5 sterren camping (circa 500 campingplaatsen), van kleine knutsel groepen tot sportevenementen en andere buiten activiteiten

Opleidingen

2013 - 2017 Hoge school Utrecht (HU) Technische bedrijfskunde. P ja, diploma bezig
2007 - 2010 ES-Log VLM (logistieke certificaten op Hbo-niveau
2000 - 2004 MBO-4 ROC ASA richting logistiek
1996 - 2000 Mavo Oosterlicht college

2013 Hands-on training AS Infor
2008 Basisvaardigheden communicatie Boertien groep

SAP P10 R3 Redelijk
Excel Redelijk
Infor AS (planningsprogramma) Redelijk
Mes reporting (productie rapportage programma) Redelijk
Sattstore (magazijnbeheer programma) Redelijk

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Hardlopen (vrij of obstacle run in teamverband) om mijn gedachten weer leeg te maken, Squash in wedstrijd verband (individueel en als team) omdat ik dit leuk vind en andere mensen tegen kom en tegen te spelen, Diepzee Duiken omdat ik het leuk vind om deze wereld te verkennen.

Werkgebied

  • Houten 50km
Talentcard®