Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Marjolein Akkermans

Marjolein Akkermans

coordinator /uitvoerder in palliatieve- of uitvaartzorg

Personalia

Leeftijd
61 jaar

Portfolio

Skills, Soft skills

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Engels
  • Duits
  • Spaans
Talen (schrijven)
  • Duits
  • Engels
  • Spaans
Rijbewijs
  • B - Personenauto

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Welkom op mijn profiel! Mijn naam is Marjolein Akkermans.
In mijn werkende leven én in mijn vrijwilligerswerk hebben de ontwikkeling en het welbevinden van de ander altijd centraal gestaan: kinderen, jongeren, adolescenten en volwassenen. Meestal had ik daarin een aansturende en stimulerende rol.
Op dit moment wil ik graag een switch in mijn werkende leven maken naar een functie binnen het werkveld verlies en rouw maar ik blijf ook nieuwsgierig naar werkgebieden die in het verlengde liggen van wat ik al heb gedaan.
Mijn werk moet er toe doen. Mijn nieuwe werk mag opnieuw van waarde zijn voor iemands’ persoonlijke ontwikkeling en eigen kracht. Ik werk altijd vanuit het inzicht dat je hulpbronnen mag inschakelen en dat je altijd op vele manieren van elkaar kunt leren. De stap in je eigen ontwikkeling zet je uiteindelijk altijd zélf.
Ik ben een goede organisator en zoek graag kansen door meerdere wegen ‘naar Rome’ te (onder)zoeken alvorens de best passende route te kiezen. Het liefst doe ik dat in gesprek en in afstemming met andere betrokkenen. Ik weet lijnen uit te zetten en mensen gemotiveerd te houden. Ik breng een positieve en open mind mee. Je mag me omschrijven als een blij mens die en passant fleur op de werkvloer brengt.
Mijn hart loopt warm voor mensen met een speciale hulpvraag en voor mensen die een verlies hebben te dragen. In mijn ontmoetingen daag ik hen graag uit een volgende stap in hun leven te maken.
Mijn nieuwe mensen-werkplek mag kleinschalig zijn. Ik werk graag met mensen die elkaar ruimte geven zich te ontwikkelen en waarderend willen samenwerken. Ik wil graag blijven leren in mijn nieuwe mensen-werkplek. Van anderen, alleen of met elkaar, vanuit scholing. Mijn nieuwe werkplek streeft op alle fronten naar een duurzame verbinding met mensen, natuur en cultuur.

Beknopt overzicht van mijn werkzaamheden tot nu toe:
Onderwijs: leerkracht speciaal onderwijs (verstandelijk gehandicapte leerlingen), directeur (V)SO, directeur Basisonderwijs (Montessori en Nederlands als tweede taal). Ik heb diverse samenwerkingen mogen initiëren en opzetten. HBO studenten les gegeven in keuzevak Verlies & Rouw.
Vrijwilligers: Als beroepskracht heb ik bij Scouting Nederland gewerkt als coördinator vrijwilligersbeleid, coördinator internationale seminars en als coördinator bestuursontwikkeling. Als vrijwilliger hier gewerkt als jeugdleider, trainer, organisator. Als secretaris binnen de woonwijk de vrijwilligers organisatie binnen de wijk mogen herzien.
Verlies en rouw: Als vrijwilliger ben ik spreker bij uitvaarten vanuit de humanistische uitvaartbegeleiding en als vrijwilliger rituelen bedacht en uitgevoerd ten behoeve van herdenkingsavonden. Als vakdocent het vak verlies en rouw gegeven aan studenten van een hogeschool.

DISC, leer mij beter kennen

Om het rapport goed te lezen kijk je naar de vier afzonderlijke scores en de samenhang daartussen. Niemand is 1 kleur. Het geheel wordt bepaald door de mix van de 4 scores.

  • Taakgericht
  • Daadkrachtig
  • Extrovert
  • Inspirerend
  • Mensgericht
  • Stabiel
  • Introvert
  • Conformerend

Hier ben ik écht goed in

coordineren van mensen in projecten
begeleiden/ coachen
organiseren
verbinden
werken aan ontwikkeling
verlies en rouw
onderwijs

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Toegankelijk, mensenmens maar eerst ook een beetje de kat uit de boom kijkend.
Houd van samenwerken vanuit gemeenschappelijk doel en vind het interessant om zowel het doel als de werkwijze met elkaar te onderzoeken.
Praktische instelling.
Energiek.
Kan goed luisteren.
Creëert ruimte om te kunnen reageren bij nieuwe onderwerpen/situaties.
Gelooft in de kracht en de mogelijkheden van de ander. 'leer het mij zelf te doen' is een Montessoriaanse uitdrukking die richting geeft aan mijn aanpak.
Creatief en sfeerscheppend
Motto: elke dag nieuwe kansen.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • intercedent
Sector(en):
  • Overheid
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Werkervaring

Coördinator vrijwilligersbeleid en bestuursontwikkeling bij Scouting Nederland.
Leraar keuzevak Verlies en Rouw op Hogeschool Rotterdam + spreker bij uitvaarten
tot 2012: Directeur basisonderwijs (Montessori onderwijs en onderwijs NT2)
tot 2007: directeur speciaal en voortgezet speciaal onderwijs Z.M.L.K. (verstandelijk gehandicapte leerlingen)
1983- 1997: leerkracht speciaal en voortgezet speciaal onderwijs Z.M.L.K., intern begeleider, stagecoördinator

Opleidingen

Management in basis/speciaal onderwijs,certificaat gehaald in 1998
Ritueelbegeleider bij Afscheid, certificaat gehaald in 2014. humanistisch spreker bij uitvaarten, certificaat gehaald februari 2018
Onderwijs: PA, diploma gehaald in 1981

Verder diverse studiedagen en korte trainingen op het gebied van communicatie, personeelszaken, onderwijsvernieuwing, motiveren van mensen.

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Scouting:
1994/1995 leider van een subkamp voor 2000 scouts op een groot nationaal en groot internationaal kamp (resp. nationale- en wereldjamboree) in Dronten.
1998: hoofd internationale staf, afdeling Nederland, Internationaal wereldkamp (wereldjamboree) Chili
2002: mede-organisator Holland house tijdens internationaal wereldkamp (wereldjamboree) Thailand.
2010: mede-projectleider evenementen jubileumdag in stad Utrecht voor 20.000 jongeren 7-21 jaar ter viering van het 100 jarige bestaan van Scouting Nederland.

bestuursfuncties:
1) bestuurslid / secretaris stichting vrienden van de Meerklank (doel: extra gelden genereren)
2) bestuurslid / secretaris Groenstichting Rozendaal (doel: wijkvoorzieningen als zwembad, tennisbaan en groenvoorziening beheren)

ritueelbegeleiding:
> spreker bij uitvaarten (humanistische uitvaartbegeleiding)
> vrijwilliger zijn bij Namen Noemen, herdenkingsavond met verschillende rituelen. Ondersteuning bieden en zelf een ritueel uitvoeren met bezoekers.
> organisator van uitvaartbeurs Afscheid Dichtbij om verlies en rouw dichter bij mensen te brengen. Organisatie, contacten onderhouden, opstellen draaiboeken, vrijwilligers aansturen, helpen bij financiële afhandeling.

zingen
voorlezen
tango dansen
vrienden en familie (momenteel mantelzorger)
inrichten van feestruimtes (buiten zowel binnen)

Quote

Wacht niet op een goede dag maar maak er één.

Werkgebied

  • Leusden 25km
Talentcard®