Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Gert Hamming

Gert Hamming

Interim Manager

Personalia

Leeftijd
67 jaar

Video

Portfolio

Skills, Digitale vaardigheden

  • MS Excel
  • MS Powerpoint
  • MS Word
  • Office 365
  • Linkedin
  • MS Project
  • Scrum

Skills, Soft skills

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Engels
Talen (schrijven)
  • Engels
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

"Het gaat er om dat organisaties presteren, nu en in de toekomst. Dat wordt wel eens vergeten. Te veel vlucht het hedendaags management in het realiseren van management- en organisatieconcepten, al dan niet gevoed door modegrillen. De vraag hoe een organisatie te structureren wordt een doel op zich, terwijl het slechts een afgeleide is. Het doel is en blijft een organisatie, een collectief aan medewerkers, beter te laten presteren. Dat is dan ook mijn vak: medewerkers beter laten presteren."

In de afgelopen jaren heb ik een veelheid aan managementfuncties vervuld. In managementtermen ben ik dan ook een echte allrounder. Thuis in algemeen management, verandermanagement en project management. Ingevoerd in marketing, administratieve organisatie, productontwikkeling, P&O en beleidsuitvoering. Op al deze terreinen ben ik een volwaardige sparringpartner voor organisaties.

Veelal waren mijn activiteiten gericht op het op orde brengen van de organisatie, het ombuigen van interne naar externe gerichtheid en bruggen slaan tussen leiding en medewerkers. Mijn aanpak daarbij? "Doelgericht problemen oplossen, politiek gevoel, verantwoordelijkheid nemen en geven, prioriteiten stellen en motiveren."

Ik ben een inspirerende en mensgerichte manager met een sterk kwaliteitsbewustzijn. Ik beschik over uitstekende communicatieve vaardigheden, ben goed in staat een visie te ontwikkelen en uit te dragen en werk graag en goed samen. Een manager die de organisatiestrategie vertaalt naar operationele doelstellingen en medewerkers enthousiasmeert en stimuleert tot goede resultaten. Bij dit alles ga ik geen uitdaging uit de weg en haal daarbij het beste uit mijzelf en anderen in een omgeving waar vrijheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid vanzelfsprekende cultuurelementen zijn.

Mijn affiniteit en kracht liggen bij het aansturen van leidinggevenden en/of professionals in een omgeving die in beweging is.

Manier van werken
Mijn manier van werken kenmerkt zich door medewerker en klant centraal te stellen, ondersteund door de organisatie. Medewerkers weten waar de organisatie in de ogen van de klant kan verbeteren. Als de medewerker ruimte en zelfstandigheid ervaart om deze signalen om te zetten naar verbeterkansen, dan ontstaat er binnen een team eigenaarschap en initiatief. Medewerkers komen in de zogenaamde verbeterstand te staan en er ontstaat een lerende organisatie. De manager bewaakt de doelgerichtheid, schept de randvoorwaarden, faciliteert en wordt de dienende leider. Hij is vooral een verbinder tussen team, directie en klant.

Bij alles wat ik doe is mijn uitgangspunt om mensen in hun kracht te zetten. Het is mijn overtuiging dat door plezier in je werk er bezieling en empowerment ontstaat. Een organisatie vol met deze energie creëert oprechte klantervaringen en is zeer effectief.

Karakter
Mijn karakter omschrijft zich door openheid, betrouwbaar, loyaal, hartelijk, gemakkelijk in de omgang en een warm mens. Ik heb een gelijkmatig humeur, zelfverzekerd, gedreven en avontuurlijk ingesteld. Ik probeer anderen te helpen, heb een optimistische levenshouding en geestdrift. Ik streef naar rechtvaardigheid, eerlijkheid en redelijkheid in mijn leven en in mijn werk.

Hier ben ik écht goed in

Verander management
Lean management

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Betrouwbaar, doorzetter, analytisch, hoofd- en bijzaken onderscheiden, operationeel, tactisch en strategisch inzicht

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • administrateur
  • hoofd administratie
  • salarisadministrateur
Sector(en):
  • Zakelijke Dienstverlening
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • In overleg

Werkervaring

01-09-2013
HzO Advies en Management

01-02-1979 tot 01-03-2013
Achmea
Interpolis
VGZ zorgverzekeraar
Interim Manager (zelfstandig)
ZOA Vluchtelingenzorg
ING Groep (Postbank en ING Bank)

Opleidingen

01-09-1988 tot 01-02-1993
HEAO-CE

01-09-2008 tot 01-07-2009
Postacademische opleiding Verandermanagement (AOG)

13-02-2014 tot 28-03-2014
Lean Management Six Sigma (GreenBelt)

Meer over mij

Zo besteed ik mijn vrije tijd

Lezen
Koken
Wereld- en Bijbelse geschiedenis
Wandelen
Fietsen

Werkgebied

  • Hilversum 50km
Talentcard®