Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Lex Antonisse

Lex Antonisse

Personalia

Leeftijd
64 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
Talen (schrijven)
  • Engels
  • Nederlands
  • Duits
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • C - Vrachtwagen
  • D - Autobus
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Curriculum Vitae

Personalia

***********************************

Opleidingen

HAVO, High School ()
Decatur Central High School, Indianapolis, Indiana USA

Cursussen
2013 Microsoft Cloud Solutions office 365 sales and marketing (certificates)
2013 Microsoft Cloud Solutions office 365 business decision maker (certificates)
2005 - 2006
2004 - 2005 Managing under Pressure, Gazing (behaald)
Six Sigma yellow belt (behaald)
2000 - 2001
2000 – 2000 Extended Development Programme Nijenrode University (behaald)
Powercoaching for commitment, Coach &Commitment ( behaald)
1996 - 1997 It essentials Fontys Hogeschool Eindhoven (behaald)


1983 - 1984 Nima A (behaald)



Werkervaring

apr 2012 - heden Document House Group, Eindhoven
Functie: Commercieel Directeur
Werkzaamheden: Commercieel verantwoordelijk voor de vestigingen Eindhoven en Maastricht, rechtstreeks rapporterend aan Algemeen Directeur en aandeelhouders

Verantwoordlijkheden:

Verantwoordelijk voor een omzet van € 4.500.000 exclusief service contracten en EBITDA van € 1.300.000 exclusief service contracten binnen de vestigingen Eindhoven en Maastricht.
Mede verantwoordelijk voor procesoptimalisatie binnen de organisatie en het onderhouden van relaties met leveranciers en partners.

Taken:

Begeleiden en aansturen van Sales Management en Sales in complexe verkoop- trajecten.
Ontwikkelen van nieuwe verkoopstrategieën van traditioneel verkopen naar consultatieve verkoop benadering. (Verkopen 2.0)
Genereren van new business.
Integratie van documentmanagement software met hardware producten (Docushare, Xtandis etc.)
Relaties leggen met system integrators voor integraties en koppelingen van softwareoplossingen binnen bestaande ERP systemen bij klanten.
Trainingen plannen, maken en geven aan Sales.
Monitoren van verkoopresultaten, periodieke evaluaties met Sales Management.
Tender begeleiding bij grotere verkoop trajecten.
Periodiek verslag vastleggen over voortgang verkoop trajecten.
Database Management in CRM systeem ( Navision)
Het accountmanagement voeren bij specifieke key- en corporate accounts, nationaal- en internationaal georiënteerd.





apr 1989 - apr 2012 Xerox Nederland, Breukelen
Functie: Business Development Manager (Partner Manager)
Werkzaamheden: gestart bij Xerox Nederland als succesvolle verkoper kopieer- en fax apparatuur vanuit vestiging Amsterdam in deze periode direct 2 maal lid van Par club (100%+ incentive groep) , na 1 ½ jaar functie als sales-vestigingsmanager in Rotterdam verantwoordelijk voor de aansturing van 6 salesmen en 3 binnendienst medewerkers in deze functie ( 2x Parclub) .
Sales Manager hoog volume printsystemen 3 jaar in deze functie mede de introductie naar de partners gedaan voor hoogvolume systemen wat na een jaar heeft geresulteerd in een omzet groei van € 1000k .(2x Parclub)
In mijn laatste rol als resultaat gedreven Business Development Manager verantwoordelijk voor Channel Management bij 6 partners met een target verantwoordelijkheid van gemiddeld €30.000k per jaar onderverdeeld in verkoop hard-en software, inkomsten van servicecontracten en verkoop van diensten als managed print services , rapporterend aan de Country Channel Manager. (4x Parlub)
In deze rol focus met name gericht op omzetgroei bij en via de partners, opzetten van marketing activiteiten, trainingen en adviseren van de partners. In deze rol is het ondernemen met de ondernemer van cruciaal belang. Vertrouwen en inlevingsvermogen zijn hierin zeer belangrijk.
Hiernaast functie bekleed als Europees Project/Account Manager voor een Multinational in high- tech gezondheidsappartuur. Hier de verantwoordelijkheid voor de Europese uitrol van internationaal contract en tevens coördinator voor het IT-test centrum bij klant. Bij Xerox Nederland 6 jaar lid ondernemingsraad, waarvan de laatste 4 jaar als bestuurslid (vice-voorzitter). Voorzitter van de arbeidsvoorwaarden commissie en lid van de vitaliteits commissie In deze nevenfunctie intensief contact met HR Directeur en Algemeen Directeur. In 2010 genomineerd door Odyssee als OR lid van het jaar.
Diverse interne projecten, zoals opstarten High Potential Sales programma (trainingsprogramma)


jan 1985 - apr 1989 Canon Nederland, Heemstede
Functie: vertegenwoordiger
Werkzaamheden: het verkopen van kopieer-en faxapparatuur in diverse werkgebieden in Nederland

okt 1983 - jan 1985 Scantex, Oslo Norway/Hong Kong
Functie: Europees Sales Directeur/Agent
Werkzaamheden: als Europees Verkoop Directeur agentschap van Textiel handel in pret a porter. Vanuit Nederland Europese markt benadering voor het afzetten van kledinglijn bij voornamelijk grootwinkelketens. Nauwe samenwerking met Frankrijk, Noorwegen en hoofdkantoor in Hong Kong

feb 1982 - okt 1983 Nederlandse Speciaal Drukkerij, Delft
Functie: vertegenwoordiger
Werkzaamheden: als vertegenwoordiger verantwoordelijk voor het verkopen van etiketteer apparatuur in gebied Zuid Nederland

mrt 1980 - feb 1982 Boutencentrale, Rotterdam
Functie: commercieel binnendienst medewerker
Werkzaamheden: orderverwerking van bestellingen in handel van bevestigingsmaterialen, alsmede logistieke schema’s maken voor verzendingen

nov 1979 - jan 1980 Defensie, Nunspeet
Functie: chauffeur
Werkzaamheden: militaire dienst (dienstplichtig), werkzaam als chauffeur Aan-en Afvoertroepen








Overige

Talen: Nederlands, vloeiend
Engels, vloeiend
Duits, goed

Computerkennis: Microsoft Office, goed
Microsoft Dynamics NAV, goed

Hobby's en interesses: GOLF, fitness, ingeschreven bij Intervoice (voice over , presentaties, commercials)



Persoonlijke eigenschappen





Toelichting op bovenstaand profiel van Lex Antonisse

1. De bestuurder, de manager
Hij maakt de bedoelingen van de organisatie duidelijk via het stellen van doelen. Hij is besluitvaardig,
selecteert mogelijkheden, bakent rollen en taken af en formuleert beleid. Hij beoordeelt de prestaties en
geeft instructies.

2. De producent
Hij is taak en werkgericht. Hij is een toonbeeld van motivatie, heeft energie en is gedreven. Hij moedigt zijn personeel aan om verantwoordelijkheid te dragen en hoge productiviteit te realiseren. Zorgt voor de realisatie van de doelen.



3. De innovator
Hij zorgt voor veranderingen en aanpassingen. Hij bedenkt ze en brengt ze onder in projecten. De innovator is een creatief mens die daarvoor ook de ruimte neemt. Hij kijkt in de toekomst en kan de voorstellen ook pakkend presenteren.

4. De bemiddelaar, de marktman
De bemiddelaar, marktman richt zich op het onderhouden van de relaties met de buitenwereld, de markten zowel verkoop als inkoop. Hij is politiek bekwaam met gevoel voor relaties en belangen. Zorgt voor een verzorgt imago en onderhoudt dat ook. Vertegenwoordigt het bedrijf, kan onderhandelen en belangen onderkennen.

5. De stimulator, de teamleider
De stimulator zorgt voor het collectief, de eensgezindheid, de teamgeest en behandelt de persoonlijke
conflicten. Moet tussen de verschillende persoonlijke en bedrijfsbelangen kunnen handelen.

6. De mentor, de coach
Ontwikkeling van mensen is zijn vak. Kan zich inleven en goed en diepgaand met anderen communiceren. Kan analyseren, motiveren en ontwikkelingspaden voor mensen opstellen. Helpt bij individuele ontwikkeling.

7. De coördinator
Houdt de structuur van het bedrijf in de gaten en de afstemming van de verschillende disciplines. Zorgt voor logistiek en continuïteit. Betrouwbare interpretator van de voortgang. Budgetopsteller en bewaker.

8. De controleur
Hij weet wat er gaande is, heeft informatie en verzorgt de informatie. Hij is goed in details en doelstellingen. Hij kan analyseren en interpreteren. Zorgt voor rationele analyse en logische oplossingen voor problemen.

Competenties
Resultaatgericht
Ik word graag geconfronteerd met concrete vraagstukken die om een pragmatische oplossing vragen. ‘Open eindjes’ zijn daarbij taboe; een case schenkt me pas voldoening als ze daadwerkelijk en effectief voor alle betrokkenen is opgelost. Vanuit mijn no-nonsense mentaliteit zal ik het voortouw nemen om te komen tot verwezenlijking van gestelde doelen door anderen te enthousiasmeren en te motiveren.
Klantgericht
Mijn extraverte houding maakt mij een gemakkelijke gesprekspartner voor klanten op ieder commercieel niveau. Door een juiste interpretatie van de vraagstelling ben ik in staat een win-win situatie te creëren, die ik vervolgens zal bewaken door het geven van feed-back en tijdige signalering van marktontwikkelingen die relevant zijn voor de klant.
Commerciële instelling
Ik ben continue op zoek naar nieuwe commerciële kansen, word graag op scherp gesteld. Het uitzetten van het proces om verbeterde resultaten te boeken daagt mij inhoudelijk uit, intrinsieke motivatie zorgt ervoor dat ik mij vastbijt in het einddoel. Realisatie daarvan wordt vergemakkelijkt door een bewezen ‘gun’-factor, waar ik handig gebruik van heb leren maken.
Gedreven
Ik ben een gedreven persoon, en draag mijn enthousiasme graag over op mijn omgeving. Een intuïtief buikgevoel kan me aanzetten om nieuwe initiatieven te ontwikkelen, mijn zelfvertrouwen stelt me vervolgens in staat om anderen te overtuigen van de haalbaarheid.
Peoplemanager
Ik ben een People manager pur sang. Mensen in mijn omgeving, zowel zakelijk als privé, op een hoger niveau tillen is een proces dat ik als het ware vanuit mijn onderbewustzijn toepas. Niet alleen door het aanreiken van pragmatische tools of het overtuigen van hun eigen daadkracht, maar ook vaak met een zesde zintuig voor sfeerprikkels. Een eigenschap die mij tot een geliefde teamplayer maakt.
Ambitieus
Ik ben niet eerder tevreden dan wanneer ik het beste uit andere mensen, maar ook uit mezelf heb gehaald. Ik geloof heilig in het bereiken van voor jezelf gestelde idealen, mits je de wil houdt en de kracht ontwikkelt die daartoe nodig is. Zelfreflectie en het erkennen van mijn eigen zwaktes heeft die kracht in de voorbije jaren doen groeien tot de overtuiging dat ik wil én zal slagen als zelfstandig ondernemer.
Positieve instelling
Ik bezit een positieve levenshouding die ik met humor en charisma graag deel met mijn omgeving, en ben trots op de waardering en vriendschap die dit oplevert van collega’s, zakelijke relaties en vrienden.
Plannen en organiseren
Ondanks het feit dat mijn werkzaamheden zich vaak kenmerken als hectisch weet ik mijn tijd goed in te delen. Goede afspraken maken en mijzelf hier aan te houden gaat mij makkelijk af. Indien nodig weet ik mensen en middelen te mobiliseren om gestelde doelen te behalen


Schrijven en rapporteren
In mijn werkzaamheden is het onontbeerlijk om kort en krachtig te kunnen rapporteren en te schrijven. Mijn wijze van schrijven is gericht op de ontvanger en dient helder en begrijpelijk te zijn. Rapportages zijn gestructureerd en duidelijk zonder interpretaties.

Kwaliteit leveren
Ik vind kwalitatief werk leveren een basis van succesvol zijn. Ik zoek de juiste balans tussen kwantitatief en kwalitatief werk en verwacht dit ook van collega’s en medewerkers.

Anderen overtuigen en beïnvloeden
Mijn overtuigingskracht is groot. Ik weet mensen te stimuleren, te enthousiasmeren en ben wars van manipulatie. Met name spreken voor een grote groep mensen en presenteren gaat mij erg goed af. Ik word vaak benoemd als woordvoerder of onderhandelaar bij complexe zaken en weet daar mijn standpunten uitstekend voor het voetlicht te brengen. Door deze competentie weet ik mensen te overtuigen en te beïnvloeden. Niet alleen in de vorm maar zeker op de inhoud.

Presenteren
Ik ben vaak geroemd over mijn presentatievaardigheden. Zowel in klein als groot verband gaat mij dit gemakkelijk af en weet door mijn vakinhoudelijke kennis en presentatie technieken het publiek te boeien. Op voorspraak van velen ben ik ook ingeschreven bij een bureau voor het inspreken van bedrijfspresentaties en commercials .Mijn stem en intonatie worden als prettig ervaren Ik weet met mijn voorkomen mijzelf prima te presenteren.

Werken volgens de regels
Ik respecteer de regels en conformeer mij hier aan. Uitzonderingen op de regels kunnen voorkomen maar alleen als deze niet strijdig zijn met wet-of regelgeving.

Samenwerken en overleggen
Ik ben gewend om in team verband te werken, zowel leidinggevend als in de rol van meewerkend voorman. Ik ben eerder een initiator als een volger. In mijn werkzaamheden is het altijd cruciaal om samen te werken met interne afdelingen en ook samen te werken met externe partijen zoals business partners. Mijn sterke punt hier in is dat ik op een goede manier vergaderingen weet te leiden. Gestructureerd maar met respect en aandacht voor de meningen van anderen .

Aandacht voor anderen
Niet alleen aandacht voor anderen maar ook het empathische vermogen is een belangrijk onderdeel binnen mijn functies geweest. Ik sta dan ook bekend als een echte teamspeler met grote sociale vaardigheden. Mijn neven functie als vice voorzitter in de ondernemingsraad is hier een goed voorbeeld van bij Xerox Nederland

Vakdeskundig werken
Ik ben vak deskundig in mijn werk. Ik word gezien als een autoriteit in mijn vakgebied. Ik zorg ervoor dat ik deze deskundigheid verder uitbouw door mijzelf continue te verdiepen in de materie. Ik verdiep mij in de bedrijfsprofielen en processen van klanten.

Leren
Ik geloof in het continue leren principe. Ik ben constant bezig met het verzamelen van relevante informatie en mijzelf bij te scholen. Ik sta open voor kritiek in mijn werkzaamheden, evalueer deze en stuur bij.

Beslissingen nemen
in mijn functie als commercieel directeur ,maar ook bij mijn vorige werkgever verantwoordelijk voor commerciële trajecten. Hierbij dienen regelmatig belangrijke beslissingen genomen te worden. Geen angst voor slecht nieuws gesprekken. Ik kan duidelijk beslissingen onderbouwen en neem mijn verantwoordelijkheid voor deze beslissingen



Contact maken en netwerken
Ik maak erg makkelijk contacten en heb een sterk netwerk waar ik op terug kan vallen indien dit nodig is. De diversiteit in mijn netwerk is groot en houd regelmatig contact met hen. Een sterk netwerk is onontbeerlijk in de zakenwereld. Ik wordt ook regelmatig benaderd om een mening te geven over zaken, die niet altijd direct gerelateerd zijn aan mijn eigen werkomgeving.

Klantgericht werken
Een klant behouden is soms lastiger dan een klant te winnen. Klanttevredenheid is een doel wat ik nastreef. Klanten zijn tenslotte de basis van het resultaat van het bedrijf. Ik kom afspraken en de juiste verwachtingen van klanten na.

Ontdekken en verkennen
Ik neem niet snel zaken als waarheid aan. Ik ben kritisch en bekijk diverse invalshoeken om tot de juiste beslissing en oplossing te komen.

Omgaan met spanning en tegenslag
In een commerciële omgeving zijn er meer tegenslagen dan successen te verwachten. Ik blijf rustig en evalueer de situatie en handel vervolgens. Ik kan goed tegen kritiek zolang deze juist is onderbouwd.

Vernieuwen en vooruit denken
Ik word gezien als zeer creatief in mijn denkwijze en handelen. Ik neem het initiatief om bestaande processen en werkwijzen te optimaliseren.

Materialen en middelen inzetten
Ik weet de juiste middelen in te zetten om het beoogde resultaat te behalen. Gebruikmakend van zowel fysieke middelen als mensen.

Kostenbewust zijn
Ik ben zeker kostenbewust .Ik begrijp duidelijk dat de kosten voor de baten gaan. In mijn functie als vice voorzitter ondernemingsraad heb ik meerdere malen ondervonden dat een besluit uit kosten overweging een grote impact kan hebben binnen de organisatie. Cost management is cruciaal voor het welzijn van een organisatie dus ook van mijn eigen bedrijf.

Omgaan met verandering
Ik ben flexibel en pas mij makkelijk aan in veranderde omstandigheden. Anticiperen op veranderingen gaat mij makkelijk af.

Logisch nadenken
Ik ben sterk analytisch en oplossingsgericht ingesteld .Stel vaak de waarom vraag om te achterhalen waar knelpunten zijn of kunnen ontstaan. Door mijn creativiteit leidt dit vaak tot nieuwe inzichten.

Anderen begeleiden
Coaching en begeleiding is een dagelijkse taak. Ook het geven van trainingen en interne proces begeleiding maakt hier deel van uit Ik motiveer mensen om hun werkzaamheden continue te verbeteren en niet snel genoegen te nemen met behaalde resultaten.

Wat breng ik mee?

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • salesmanager
  • commercieel medewerker binnendienst
  • salesmedewerker
Sector(en):
  • ICT
Carrièreniveau:
  • Senior management
Beschikbaar vanaf:
  • Per direct

Opleidingen

2013 tot 2013
Microsoft Cloud solutions sales and marketing,Microsoft solutions decision making zie ook CV

Meer over mij

Werkgebied

  • Leusden 100km
Talentcard®