Terug

Hoe kan ik social media gebruiken voor mijn bedrijf?

24 december 2019

Linkedin, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Youtube en Google +. Ken jij ze allemaal? Social media platformen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Veel mensen maken er gebruik van om hun leven te delen met anderen, contact te houden met vrienden en beroemdheden te volgen. Ook als bedrijf kun je heel slim gebruik maken van de verschillende sociale media. Waarom zou je dit doen? Vele bedrijven hebben de voordelen ervan al ervaren. 

Voordelen van social media gebruik

Wat zijn de voordelen van het hebben van een social media pagina voor je bedrijf? Ten eerste kun je op zo’n pagina je bedrijf presenteren. Je geeft informatie en toont het imago van je bedrijf. Daarnaast kun je via social media gemakkelijk en snel klanten benaderen. Je kunt direct in contact komen met je klanten en zo actief inspelen op de wensen, klachten en opmerkingen die zij hebben. Ook kun je door middel van social media de bekendheid van je bedrijf bevorderen door contact te zoeken met potentiële klanten en dingen te delen. Misschien wil je graag social media gebruiken voor je bedrijf, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen en wat de goede manier is. Laten we eens kijken naar een paar simpele stappen die je kunt zetten.

Doel bepalen

Elk social media platform heeft zijn eigen imago, functies en doelgroep. Het is dus erg belangrijk om eerst te gaan kijken wat je wilt bereiken met je pagina. Je wilt misschien meer bekendheid krijgen, je doelgroep volgen of inspiratie en kennis opdoen. Denk goed na over wat je je voornaamste doel is. Het is hierbij ook belangrijk om je doelgroep te bepalen. Je doelgroep zal misschien meer of minder gebruik maken van bepaalde platforms. Bepaal dus welke platforms gebruikt worden door je doelgroep, maar ook waarom en hoe. Met al deze dingen in gedachten kun je een of meerdere platforms kiezen. 

De inhoud van je pagina

Er zijn heel veel andere bedrijven die al op social media zitten. Bekijk soortgelijke bedrijven en doe inspiratie op! Kijk naar hun imago en de manier waarop ze content formuleren. Zorg er wel voor dat je eigen content uniek blijft, dus ontdek en probeer! Ook is het belangrijk dat de berichten die je plaatst relevant zijn. Plaats niet meerdere keren dezelfde boodschap en zorg voor afwisseling. Je kunt naast informatie over jouw bedrijf ook tips, nieuws uit je sector of video’s plaatsen. 

Andere tips

Het is belangrijk dat je altijd op de hoogte blijft van de verschillende social media. Misschien worden andere platformen populairder bij je doelgroep of komen er nieuwe functies. Blijf dus up-to-date! Daarnaast staan er verschillende cursussen online die je kunt volgen, zoals de online cursus Zakelijk gebruik van social media op At Monday. In deze cursus leer je veel over de verschillende platformen, je leert ze gebruiken en je gaat er zelfs dagelijks mee aan de slag om je pagina een vliegende start te geven. Ook werk je onder andere aan marketing, profilering en klantenservice. Dit soort cursussen kunnen erg handig zijn. Tot slot is het belangrijk je te bedenken dat het onderhouden van een social media pagina veel tijd kost, maar je zult er zeker plezier van hebben en de vruchten ervan plukken.

Andere interessante cursussen

In de online cursus Klantgericht schrijven leer je foutloos aantrekkelijke tekstjes te schrijven. Dit kan erg handig zijn voor zakelijk social media gebruik. 

In de online cursus Online marketing leer je op een goede manier je bedrijf te online te promoten, bijvoorbeeld via social media.

Wanneer je je bedrijf online wilt promoten komen hier een aantal regels bij kijken. In de online cursus De wet op internet krijg je een duidelijk overzicht van de juridische kanten van het internet.

Kijk hier om alle online cursussen, trainingen, webinars en assessments op At Monday te bekijken. Maak gebruik van onze speciale aanbieding en start nu met leren met 50% korting. Kortingscode gebruiken 

  • (Online) Marketing & Sales
  • ICT & Programmeren