Talentcard®
Overzicht profielen
Talentcard van Peter Garritsen

Peter Garritsen

Personalia

Leeftijd
56 jaar

Portfolio

Rijbewijs en talenkennis

Talen (spreken)
  • Nederlands
  • Duits
  • Engels
Talen (schrijven)
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Rijbewijs
  • B - Personenauto
  • E - Aanhanger

Dit ben ik

Mijn dromen en ambities

Ik ben eigenaar van Buro PaZwerk. Dit is een organisatieadviesbureau voor strategieontwikkeling en –implementatie. Buro PaZwerk ‘Zorgt voor Zakelijke visie op werk’. Wij zetten ons in om bedrijfsprocessen en de daarmee gepaard gaande werkzaamheden zodanig in te richten dat de ondernemersdoelen van haar klanten worden gehaald. De uitgangspunten, richting gevend bij dit proces, zijn de marktomstandigheid en de bedrijfscultuur van uw onderneming. Door managers, directieleden en ondernemers bij te staan met advies en invulling te geven aan tijdelijke werkzaamheden, in het bijzonder op het gebied van strategie en commercie, wordt de toegevoegde waarde van Buro PaZwerk zichtbaar. www.buropazwerk.nl

Wat breng ik mee?

Zo omschrijven anderen mij

Competenties:

Een gedreven dynamische teamspeler l doorzettingsvermogen l creatief l overtuigingskracht l kritisch l verbinden en binden l doel- en resultaatgericht l oplossingsgericht l proces denker I denk in kansen l kritisch l direct l ondernemend l denk in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden l open communicator l pragmatist l sensitief l gevoel voor humor l betrouwbaar l zelfverzekerd l flexibel.

Mijn huidige situatie

Functie(s):
  • algemeen directeur
Sector(en):
  • Onderzoek
Carrièreniveau:
  • Directie
Beschikbaar vanaf:
  • In overleg

Werkervaring

Eigenaar van Buro Pazwerk, een organisatie advies bureau voor MKB ondernemingen. zie www.buropazwerk.nl Ik ben inzetbaar bij ondernemingen die zich de vraag stellen hoe zij beter en meer aandacht aan klanten kan geven door slimmer en met meer ondernemerschap de organisatie te structureren. Tijdelijke invulling van operationele rollen naast de advisering komt veelvuldig voor. Ik vorm een sparringspartner voor directie en management.

Ik ben een ervaren General Manager met een sterke commerciële focus. Ik heb ervaring met het aansturen van grote organisaties maar ook commerciële afdelingen. Ik ben veelal actief geweest in markten van kapitaalgoederen met proposities rond verhuur, verkoop en object financieringen, maar altijd op het snijvlak van techniek en commercie. Met de opgedane ervaringen in diverse functies adviseer en ondersteun ik ondernemers om hun (bedrijfsmatige) doelen te behalen.Recente functies in loondienst waren Business Unit Manager (170FTE), Sales Manager (25 FTE).

Specialisme:

General management l Commercie l Strategieontwikkeling l Ideeën genereren l Markt- en klantgericht l Change management l Herstructureren organisaties I Rental- en Sales organisaties I Management Rental-, Lease- en Sales van kapitaalgoederen I Strategie omzetten naar werkbare processen en daarbij gepaard gaande werkwijzen I Ervaring met marktgerichte, industriële organisaties I Doelen haalbaar maken door het creëren van draagvlak, samenwerking en ruimte geven tot ontplooiing waar het geven van verantwoordelijkheden “key” is.

Opleidingen

Executive MBA gestudeerd aan Business School Nederland, veel aandacht voor “Change Management”, afstudeerfase / dissertation. Onderwerp. Ontwikkeling business model rond ‘Bedrijfsovername Strategie’ voor MKB ondernemers.

Hoger Management Programma (HMP), Bedrijfskundige kennis en managementvaardigheden voor midden en hogere managers, Business School Nederland. (2011 afgerond, HBO/Academisch niveau)

Via het opleidingsinstituut NCOI de leergangen “Strategie & Beleid” en “Communicatie & Leiderschap” gevolgd. Beide leergangen zijn onderdeel van de opleiding Voortgezet Management / Bedrijfskunde (HBO/Academisch niveau)
Via het opleidingsinstituut Van Harte en Lingsma de training ”Persoonlijke profilering” gevolgd. Deze training is voor personen op HBO/Academisch opleiding- en werkniveau die meer effectiviteit uit zichzelf en zijn/haar omgeving willen halen.

Persoonlijke begeleiding en doorlopende Counseling door extern bureau. Dit is verdeeld geweest in verschillende tijdsvakken al naar gelang de ontstane behoefte. Lars Meiners Counseling, Consultancy, Coaching.

Diverse interne commerciële, logistieke- en product trainingen. (buiten- en binnenlandse trainingen)

Via ROVC technische opleidingen “Mechanische aandrijftechniek” en “Hydraulische systeemtechnieken”

NIMA Sales A, Persoonlijke verkoop, Marketing en Presentatietechniek.

M.T.S. werktuigbouwkunde (waaronder het vak bedrijfskunde)

Meer over mij

Werkgebied

  • Ermelo 50km
Talentcard®