Maak kennis met diverse AI-tools

Online cursus Maak kennis met diverse AI-tools

In deze cursus worden diverse tools en toepassingen van kunstmatige intelligentie gedemonstreerd en uitgelegd door middel van korte video's. De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in AI en de praktische toepassingen ervan, ongeacht het niveau van voorkennis.

In deze cursus worden diverse tools en toepassingen van kunstmatige intelligentie gedemonstreerd en uitgelegd door middel van korte video's. De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in AI en de praktische toepassingen ervan, ongeacht het niveau van voorkennis.

De cursus bestaat uit 20 video's die elk een specifieke tool of toepassing van AI behandelen. Enkele voorbeelden van de behandelde onderwerpen zijn het verbeteren van audio met Adobe, audio opschonen met Cleanvoice, de toepassing van AI in Notion-AI en Pictory en het gebruik van Lex voor het begrijpen van natuurlijke taal.

Elke video duurt enkele minuten en bevat een heldere uitleg en demonstratie van de betreffende tool of toepassing, met behulp van praktische voorbeelden. De video's zijn in het Engels gesproken en bieden ondertiteling in het Nederlands.

Doel van de cursus

Het doel van de videocursus is om mensen kennis te laten maken met verschillende AI-tools en hoe deze tools kunnen worden toegepast in verschillende contexten, zoals het verbeteren van audio, het opschonen van tekst en het genereren van content. De cursus geeft een overzicht van de mogelijkheden van AI en laat zien hoe deze technologie kan worden ingezet om bepaalde taken gemakkelijker en efficiënter uit te voeren. Daarnaast worden de uitdagingen en beperkingen van AI besproken en wordt er gekeken naar de toekomst van deze technologie en hoe deze zich verder kan ontwikkelen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Inzicht krijgen in de mogelijkheden van generatieve AI

  • Begrijpen hoe generatieve AI kan worden toegepast in diverse industrieën

  • Bewustwording van de uitdagingen en ethische vraagstukken rondom generatieve AI

  • Inspiratie opdoen voor de toekomstige mogelijkheden van generatieve AI

  • Begrijpen hoe generatieve AI de dynamiek tussen mens en machine kan veranderen

  • Ontdekken hoe generatieve AI kan bijdragen aan het optimaliseren van werkprocessen

Duur en studiebelasting

De cursus 'AI Tools' duurt ongeveer 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is ontwikkeld voor mensen met interesse in AI en biedt een waardevolle introductie tot de toepassingen van kunstmatige intelligentie in het dagelijks leven. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Na het voltooien van deze cursus heeft de cursist een beter begrip van de praktische toepassingen van AI en kan deze kennis gebruiken om zijn of haar eigen projecten te verbeteren

Lesmaterialen

De cursus 'AI Tools' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'AI Tools' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!