Opleiden

Online cursus Opleiden

Je medewerkers vertegenwoordigen een onmisbaar stuk kapitaal in je onderneming en daar zorg je goed voor. Een goed opleidingsbeleid hoort daarom bij elke onderneming die zichzelf serieus neemt. Maar hoe schrijf je een goed opleidingsplan? Het antwoord op deze en andere belangrijke vragen over dit onderwerp vind je in deze online cursus.

Het opleiden van je personeel maakt - als het goed is - deel uit van je investeringsstrategie. Je medewerkers vertegenwoordigen een onmisbaar stuk kapitaal in je onderneming en daar zorg je goed voor. Een goed opleidingsbeleid hoort daarom bij elke onderneming die zichzelf serieus neemt. Maar hoe schrijf je een goed opleidingsplan? Het antwoord op deze en andere belangrijke vragen over dit onderwerp vind je in deze online cursus.

De online cursus 'Opleiden' zet het onderwerp in het kader van Human Resource Management, met als uitgangspunt dat een medewerker in principe veel waard is voor een onderneming en dat door een goede begeleiding en (aanvullende) opleiding die waarde wordt vergroot. Naast algemene HRM-principes behandelen we het nut en de noodzaak van een beleidsmatige aanpak, de ins en outs van het maken van een opleidingsplan, grenzen en mogelijkheden van effectmeting en het belang van een goede relatie tussen de leidinggevende en zijn of haar medewerkers. Loopbaanbegeleiding en opleidingsbeleid vormen als personeelsinstrumenten de hoofdonderwerpen in deze online training. Als je meer wilt weten over onderwerpen als personeelsplanning, werven en selecteren en leidinggeven verwijzen we je graag naar andere online leerproducten van Icademy.

Duur van de online cursus
Deze e-learning duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep
Deze e-learning is bestemd voor managers en leidinggevenden binnen bedrijven die werkelijk verder willen komen met hun medewerkers. Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Analyseren.

Lesmaterialen
De cursus 'Opleiden - Hoe je voor jouw medewerkers voorwaarden schept om een leven lang te kunnen leren' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Opleidingsoverzicht - formulier, Opleidingsbehoefteposter, Opleidingsplan - invullijst, Aanbevolen aanpak, Opleidingsoverzicht - model.

Toetsing
De online cursus 'Opleiden - Hoe je voor jouw medewerkers voorwaarden schept om een leven lang te kunnen leren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tags: Professionalisering