At Monday
De psychologie van teamwork
Leerlijn

De psychologie van teamwork

Hoe ziet het ideale team eruit? Er zijn veel factoren die bijdragen tot succes. In deze leerlijn ga je hier verder op in. Daarnaast ga je leren over groepsgedrag, persoonlijke motivatie, rollen binnen een team, teamontwikkeling en nog veel meer. 

Deze praktische leerlijn gaat in op de psychologie van teamwork. Vraag je je soms af waarom mensen op een bepaalde manier reageren en hoe dit kan bijdragen aan een succesvolle samenwerking van jouw team? Dan is deze leerlijn zeker iets voor jou.

De duur van deze leerlijn is afhankelijk van de hoeveelheid stof die je per dag tot je neemt. De meeste aanbieders adviseren om dagelijks circa 15 minuten aan een training te besteden.

Heb je al wel eens van Scrum gehoord? Het is een projectmanagement vorm waarin je effectief en flexibel leert samenwerken. Het werken in Scrum teams kan erg positieve resultaten opleveren, omdat iedereen dan goed tot z'n recht komt. In de eerste cursus van deze leerlijn leer je inhoudelijk wat scrum is en wat je ermee kunt. In de volgende cursussen gaan we verder in op de psychologie achter het werken in teams.

In de tweede cursus van deze leerlijn gaan we dieper in op de werking van teamdynamiek. Je gaat aan de hand van verschillende modellen en theorieën ontdekken wat bepaalde beweegredenen van mensen zijn en waarom ze in situaties op een bepaalde manier reageren.

We gaan nu specifiek kijken wat in een team de beste samenstelling is en hoe je je talent binnen een team het beste kunt ontwikkelen. In deze radioaflevering gaat Frans van Kreuningen in gesprek met Jan Meijning over Teamontwikkeling. Start de uitzending nu!

Als laatste cursus in deze leerlijn ga je verder leren hoe je succesvol kunt werken in een team. In deze cursus gaan we het onder andere hebben over de verschillende valkuilen en bouwstenen van een team.

Je hebt nu in deze veelzijdige leerlijn veel geleerd rondom het werken in een team en de psychologie erachter. We zijn er zeker van dat je nu succesvol aan de slag kunt met je team, wat zal zorgen voor goede resultaten.