Algemene verordening gegevensbescherming

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Sinds 25-05-2018 wordt de AVG gehandhaafd. Daarom zijn steeds meer organisaties hard bezig om alles rondom privacy en gegevens correct te behandelen. In deze online training behandelen we twee belangrijke perspectieven.

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. 

De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Met de AVG zijn steeds meer organisaties hard bezig om alles rondom privacy en gegevens correct te behandelen. In deze online training behandelen we twee belangrijke perspectieven. Die van jou als individu en welke nieuwe rechten je hebt gekregen. En de rechten en plichten van bedrijven die met je data werken. Dus wil je beter weten wat mag en kan vanuit beide perspectieven? Start dan vandaag nog deze interactieve online training.

Duur

De cursus 'Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)' duurt circa 4 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Daarmee heb je trainingsmateriaal voor ongeveer 14 dagen.

Doelgroep

Deze Online Training leert je de basis van de AVG. Voorkennis is niet nodig om te starten. De training gaat in brede zin over het onderwerp en is daarmee geschikt voor iedereen die langs de AVG moet werken.

Leerdoelen

Na deze online training weet je wat de AVG inhoudt, wat je rechten zijn als persoon en welke plichten organisaties hebben.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!